Има съмнения за още една жертва на Захари Шулев - мъжът

...
Има съмнения за още една жертва на Захари Шулев - мъжът
Коментари Харесай

Има съмнения за още една жертва на садиста Захари, изтезавал кучето Мечо

Има подозрения за още една жертва на Захари Шулев - мъжът който прояви особена свирепост към кучето Мечо. Четириногото към момента не е намерено. Това сподели юрист Мариета Караджова по Българска национална телевизия.

" Кучето Мечо се намира в приюта на Animal rescue и се възвръща. Когато го разкрили не е било несъмнено дали то ще оцелее, тъй като с изключение на двете счупвания е имало и голям брой прорези рани и оттоци от мощни удари и ритници. Той към момента е изплашен и депресиран, само че се работи с него. Вече излиза и на къси разходки. "

 Няма висока интензивност на хора, които да подават сигнали против насилието над животни. Безразличието и страхът ни е главният проблем. Има проблем и в връзката сред жителите и Министерство на вътрешните работи. От 112 не желаят да одобряват сигнали и за принуждение над животни, уточни юрист Караджова.

Зоополицията съществува единствено на хартия. Това е не работещо звено. Министерство на вътрешните работи би трябвало да стартира да гледа доста съществено на този вид закононарушения.Огромен % от половите насилници имат история с принуждение над животни, уточни още тя пред Българска национална телевизия.

Виждала съм групи в обществените мрежи, които са основани само за принуждение над животни. В тях си разменят препоръки по какъв начин да тровят животни и да стрелят по тях. Има препоръки даже по какъв начин се разрязват мускули и тела на животни. Прокуратурата би трябвало да се заеме с казуса. Наясно съм, че мъчно се потвърждават такива закононарушения.

Ако причинителите бъдат викaни на разпит и се правят някакви претърсвания в домовете им, е изцяло допустимо да се открият доказателства, добави юристката.

Тя напомни и за случая Мима, която бе с отрязани крайници. Съседи показват, че знаят кой е причинителят, само че Министерство на вътрешните работи по този начин и не можа да разбере.

Искаме среща с министър Иван Демерджиев, с цел да го попитаме по какъв начин ние като адвокати да подпомогнем на Министерство на вътрешните работи да разкрива тези закононарушения, добави тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР